Sport27 apr '14 16:24

Ajax pakt 33ste landstitel

Auteur: BNR Webredactie

Ajax heeft vanmiddag bij Heracles Almelo de 33ste landstitel in de wacht gesleept. Het werd 1-1, genoeg voor de Amsterdammers om zich te verzekeren van het kampioenschap in de Eredivisie.

Lasse Schöne knalde Ajax na 13 minuten met een verwoestende uithaal op voorsprong (1-0). Heracles Almelo kwam 9 minuten later op gelijke hoogte via Simon Cziommer (1-1). Beide ploegen misten vervolgens kansen op een tweede treffer. Ajax mocht vooral doelman Jasper Cillessen dankbaar zijn. Hij redde uitstekend op doelpogingen van Mark Uth en Mikhail Rosheuvel.

Feyenoord
Feyenoord verzekerde zich via een 5-1 zege op Cambuur Leeuwarden van de tweede plaats, die recht geeft op de voorronde Champions League.  Voor Feyenoord kwamen Ruud Vormer, Tonny Vilhena (twee keer), Graziano Pellè en Jean-Paul Boëtius tot scoren. Martijn Barto bracht vlak voor de rust nog wel de gelijkmaker op zijn naam.

Voor Feyenoord was het de zevende competitiezege op rij. Na afloop van het duel volgde nog een uitgebreid eerbetoon aan coach Koeman, die na 3 jaar De Kuip op eigen initiatief verlaat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen