Sport25 apr '14 19:14Aangepast op 25 apr '14 19:32

Heracles-voorzitter had goed gesprek met VAK 410-supporters

Auteur: BNR Webredactie

In het Heracles-stadion zal komende zondag een groot aantal Ajax-supporters met een seizoenkaart tussen de Heracles-supporters zitten. Maar wat Heracles-voorzitter Jan Smit betreft zal dat een waar voetbalfeest in Almelo niet in de weg staan. "Dat gaat allemaal goed, zonder incidenten", benadrukt hij tegenover Wilfred Genee in The Friday Move.

Afgelopen week heeft Smit goede gesprekken gevoerd met een vertegenwoordiging van de harde kern van de Ajax-supporters. "Met Edwin van der Sar en Jeroen Slop erbij, én vertegenwoordigers van VAK 410. Het zijn hele aimabele jongens, maar 'Polletje' heeft zich niet aan mij voorgesteld." Komend weekend kan Ajax voor de vierde keer op rij landskampioen worden, maar dan moet er niet verloren worden van Heracles Almelo.

Andere kant
De Ajax-vertegenwoordiging wil dolgraag laten zien dat Ajax ook een andere kant heeft, zegt Smit. "Ik weet ook niet of ze er verantwoordelijk voor zijn. Ze keuren het volledig af en ze garanderen dat er zondag geen vuurwerk komt, dat ze op hun plaatsen blijven zitten en dat ze er echt een voetbalfeest van zullen maken."

Wel zal er zondag extra gefouilleerd worden, zegt Smit. Tot zijn grote verbazing komen er zondag ook zogenaamde vuurwerkhonden aan te pas, die buiten het stadion worden ingezet. Drugshonden zullen er niet zijn en ook geldhonden zijn evenmin nodig, zegt de voormalig deurwaarder. "Dat red ik zelf wel."

Gerelateerde artikelen