Sport24 apr '14 12:43Aangepast op 24 apr '14 16:33

VAK 410 in beroep tegen stadionverbod

Auteur: BNR Webredactie

Alle leden van supportersgroep VAK 410 van Ajax zijn zondag niet welkom bij de mogelijke kampioenswedstrijd van de Amsterdamse ploeg bij Heracles Almelo. Dat heeft de koploper van de eredivisie de bewuste fans donderdag laten weten.

Aanvankelijk besloot Ajax dat er ongeveer 400 leden van de luidruchtige fangroep niet welkom waren in Almelo. Zij zaten afgelopen zondag in de buurt van de plaatsen waar tijdens de bekerfinale tegen PEC Zwolle in De Kuip veel vuurwerk op het veld werd gegooid.

De supporters zijn het niet eens met de beslissing omdat nu ook supporters worden bestraft die er zondag niet eens bij waren in de Kuip, zegt redacteur Bram Mullink. "Ik kan die redenering wel volgen, ja. Ajax houdt de hele groep verantwoordelijk voor wat er zondag in de Kuip gebeurd is. Al het hele seizoen gaan er veel dingen mis met VAK 410, dus Ajax houdt de hele groep verantwoordelijk."

De beslissing is onherroepelijk, heeft Ajax de betrokkenen laten weten, maar later in de middag zal Ajax op zijn website met meer informatie naar buiten komen.

90 minuten
De supportersgroep, die uit enkele duizenden leden bestaat, staat erom bekend 90 minuten lang te zingen, ongeacht de tussenstand. In de ArenA bevinden de fans zich in een hoek op de tweede ring, schuin boven de fanatieke F-side. VAK 410 heeft na de incidenten in De Kuip al excuses aangeboden. De politie is nog op zoek naar de daders.

Ruim 100 leden van de supportersgroep hadden kaartjes gekocht voor het uitvak in Almelo. Ajax zal die tickets niet opnieuw in omloop brengen, waardoor de tribune dus niet vol zit. In totaal passen er 485 toeschouwers in het uitvak in Almelo. De club uit Amsterdam gaat er zelf op toezien dat de maatregelen voor dat vak worden nageleefd.

Gastvrij
Heracles en Ajax rekenen erop dat er in Almelo ook op de overige tribunes Ajax-supporters zullen zitten. Woensdag vond er een overleg plaats tussen de clubs. De harde kern van Ajax heeft daarin beloofd zich rustig te houden in Almelo.

Ajax heeft tegen Heracles één punt nodig om kampioen te worden.

Kort geding
Het AD meldt dat leden van 410 een kort geding tegen hun club aanspannen. Dat zegt 'voetbaladvocaat' Christian Visser, die de belangen van de supporters behartigt. Op de website van de krant valt te lezen dat verschillende leden van Vak 410 zich al hebben gemeld bij hem.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen