Sport25 jun '14 06:50Aangepast op 25 jun '14 07:42

FIFA start onderzoek naar bijtincident

Auteur: BNR Webredactie

De FIFA is een officieel onderzoek gestart naar het bijtincident rondom Luis Suarez, gisteravond tijdens de wedstrijd Urugay tegen Italië. Dat maakte de voetbalbond woensdag bekend. Mogelijk wordt Suarez voor de derde keer in zijn voetbalcarrière lange tijd geschorst.

"De FIFA kan bevestigen dat er een tuchtprocedure is ingesteld tegen de speler Luis Suarez van Uruguay", aldus de verklaring.

De bond onderzoekt de schending van twee artikelen in de tuchtregels, te weten overtredingen en agressief gedrag. De aanvaller en de bond van Uruguay hebben tot woensdag 17.00 uur plaatselijke tijd, 22.00 uur Nederlandse tijd, de gelegenheid om hun kant van het verhaal te geven, desnoods voorzien van bewijsmateriaal.

Strafschopgebied
In het strafschopgebied van Italië kwam het tot een botsing tussen Suarez en de Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini waarbij Suarez hem in zijn schouder beet. Het incident ontging de Mexicaanse scheidsrechter Marco Rodriguez, maar de FIFA heeft al laten weten dat het ook op basis van televisiebeelden straffen kan opleggen.

Na de wedstrijd zijn Suarez zelf dat 'dergelijke situaties wel vaker voorkomen in het strafschop gebied'. Hij zou alleen tegen de schouder van Chiellini zijn 'gebotst'.

Drie maal
Suárez werd twee keer eerder in zijn loopbaan langdurig geschorst wegens het bijten van een tegenstander, een keer in de Nederlandse competitie en een keer in de Premier League van Engeland.

In Engeland beet Suárez Branislav Ivanovic van Chelsea. De oud-speler van FC Groningen en Ajax werd vervolgens voor tien wedstrijden geschorst. In Nederland ging het eerder al eens mis tegen Otman Bakkal, destijds van PSV. Suárez speelde voor Ajax. Toen werd hij op basis van televisiebeelden zeven duels aan de kant gezet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen