Sport16 jun '14 18:41Aangepast op 17 jun '14 16:33

Jack van Gelder wil nog járen door met 'hoofdzaken van het leven'

Auteur: Thijs Baas

Als het aan Jack van Gelder ligt wordt het EK voetbal 2016 niet zijn zwanenzang als sportpresentator en -commentator van de NOS. Zijn contract loopt nog twee jaar door - Van Gelder is dan 65,5, maar voorlopig peinst hij er niet over om te stoppen.

"Ik beleef er nog zo veel lol aan en ik geniet zo van het reizen en het gadeslaan van mensen. Ik moet er niet aan denken om te stoppen met werken", zegt hij tegen BNR's Humberto Tan. "Je hebt het bij Mart Smeets gezien, je hebt het bij Ferry Mingelen gezien, ik heb geen idee. Ik vind het nog veel te leuk, dus wat er ook gebeurt, ik ga het ergens nog wel doen."

Dat De NOS ervoor gekozen heeft dit jaar geen talkshow op locatie op poten te zetten, begrijpt Van Gelder volkomen. "Het had niet gekund. Dat was logistiek te moeilijk geworden: je zit met tijdverschil, je zit met het invliegen van gasten, verplaatsing van het elftal, de logistiek van de kaarten; ik denk dat het goed is zoals we het nu doen."

Zeker als je het afmeet aan de kijkcijfers van Stuidio Brasil - 1,9 miljoen kijkers gisteravond - gaat het 'heel goed', vindt Van Gelder. Het enige waar de Studio Sport-veteraan erg aan moet wennen, is dat hij zomaar dagen heeft dat hij bijna niets doet. "Daar word ik buitengewoon onrustig van. Dan ga ik Havaiana's zoeken, in de juiste maat en kleur voor mijn schoondochter en kleinkinderen. Nee, dan ga ik naar de hoofdzaken van het leven."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen