Sport7 nov '14 08:52Aangepast op 7 nov '14 09:28

Ajax heeft nieuwe hoofdsponsor: Ziggo

Auteur: Pieter van den Akker

Ziggo is per 1 januari 2015 de nieuwe hoofdsponsor van Ajax. De merknaam zal vanaf die datum op de officiële wedstrijdtenues van het eerste elftal en van Jong Ajax staan. Dat meldt de Amsterdamse club.

De vaste jaarlijkse vergoeding van het nieuwe sponsorcontract bedraagt 8 miljoen euro. Daarnaast is een variabel deel van maximaal 2 miljoen euro per jaar afgesproken. De overeenkomst heeft een looptijd van 4,5 jaar, tot en met 30 juni 2019. Voor Ziggo bestaat de mogelijkheid tot opzegging na 2,5 jaar. Hiervoor geldt een opzegtermijn van twaalf maanden.'Óngelooflijk mooie deal
 “Het is een óngelooflijk mooie deal”, reageert Jan Driessen op BNR. De oud- directeur communicatie van Aegon, de oude sponsor van Ajax, legt uit: “Het is 8 miljoen vast en 2 miljoen variabel voor 4,5 jaar. Het is voor Ajax 1 en Jong-Ajax. Zonder de jeugd, zonder de vrouwen, zonder De Toekomst nog. Dus ja, in deze tijd zo’n geweldig mooie deal sluiten: ik geloof niet dat iemand dit had verwacht.”

Driessen noemt Ziggo een ‘geweldige opvolger’ van Aegon. Wat de gedachte achter deze samenwerking is volgens Driessen? “Kijk, het zijn geen Chinezen, Arabieren of Russen die op het shirt staan. Dat was natuurlijk ook al de angst. Ziggo is Nederlands. Ze zijn net samengegaan met UPC. Er zijn 7 miljoen klanten die er achter schuilgaan. Met de toegang tot die 7 miljoen mensen in Nederland kan Ziggo Ajax binnenbrengen en content leveren. We hebben gezien wat ze met de Ziggo Dome gedaan hebben."
 

Hij zou er niet van opkijken als er een Ajax-tv-zender komt.

Aegon gewone sponsor
De huidige hoofdsponsor Aegon blijft nog 2,5 jaar bij het bedrijf als gewone sponsor.

Aegon is al ruim 6 jaar de hoofdsponsor van Ajax, voor een bedrag van maximaal 12 miljoen euro per jaar. Het bedrijf kondigde vorig jaar al aan dat het in de zomer van 2014 afscheid zou nemen als voornaamste geldschieter van de landskampioen. Op verzoek van Ajax plakte de verzekeraar nog een halfjaartje aan vast, al was dat voor een beduidend lager tarief van 3 miljoen euro voor zes maanden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen