Sport6 jan '14 16:18

Toestand Schumacher nog altijd zorgwekkend

Auteur: BNR Webredactie

Michael Schumacher ligt acht dagen na zijn skiongeluk nog altijd in zorgwekkende toestand op de intensive care van het universiteitshospitaal in Grenoble.

Er is wel sprake van een stabiele conditie, liet het Franse ziekenhuis maandag weten. "Zijn klinische toestand is stabiel, terwijl we hem permanent verzorgen en behandelen. We benadrukken dat zijn toestand nog altijd kritiek is'', luidde een verklaring.

De 45-jarige zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 kwam op zondag 29 december ten val bij het skiën in Méribel en klapte met zijn hoofd op een rots. Hij liep zwaar hersenletsel op, onderging reeds twee operaties en wordt in coma gehouden.

De Franse politie geeft woensdag om 11.00 uur in het paleis van justitie in Albertville een persconferentie over het skiongeluk van de Duitser. De politie is volgens het Duitse tijdschrift Der Spiegel in het bezit zijn van beelden van het ongeval. Een 35-jarige toerist zou Schumacher per ongeluk met zijn telefoon hebben gefilmd. De politie heeft ook de helm van de oud-coureur in beslag genomen. In het hoofddeksel zou een camera zitten die het ongeval mogelijk ook heeft vastgelegd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen