Sport2 aug '12 08:24Aangepast op 2 aug '12 10:08

Gouden Vos en bronzen Bosch feesten in het Holland House

Auteur: Pieter van den Akker

Eindelijk gebeurde gisteren waar de Nederlanders in het Holland House zo lang naar hadden gesmacht. Eindelijk was er een huldiging, waar Marianne Vos en Edith Bosch in het zonnetje werden gezet.

De winnaar van de olympische wegwedstrijd en de winnaar van het brons bij het judo zorgden er voor dat het dak er af ging in het Alexandra Palace. BNR-verslaggever Thomas Schuurman stond in het feestgedruis. "'Ein-de-lijk: dat was het woord. De fans smachtten er naar en de organisatie van het Holland House smachtte er voornamelijk ook heel erg naar."

Als eerste was Edith Bosch aan de beurt. Schuurman: "Zij kwam van het altaar van de 10 meter hoge trap naar beneden, naar het podium. Maar niet alleen de sporters, ook de coaches werden gehuldigd. Marjolein van Unen bij Bosch en Johan Lammerts bij Vos."

Sleutelbeenbreuk
'Gouden' Vos vertelde speaker en BNR-presentator Humberto Tan nog maar eens over haar sleutelbeenbreuk twee maanden voor de Spelen. "Ik lag op de grond en dan denk je al aan de Olympische  Spelen van over twee maanden. Dat is kort. Ik zag de foto in het ziekenhuis en kreeg eerst te horen dat het herstel zes weken duurt. Dan schrik je natuurlijk heel hard. Maar de volgende arts zei vier weken, de volgende twee en weer de volgende zei dat ik over tien dagen weer op de fiets zou zitten. Toen dacht ik: nou, dan moet het lukken."

'Bedankt!'
Wat nog meer opviel? Schuurman: "Het leek net alsof we in de Amsterdam Arena waren. We hoorden veel muziek die we normaal bij wedstrijden van Ajax horen. En op het einde kreeg Marianne Vos nog eenmaal het woord." Kort maar krachtig hield zij het op: "Bedankt!"

De mannen van Queen zetten haar woorden vervolgens nog maar eens kracht bij. Speciaal voor kampioene Vos en de bronzen Bosch.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen