Sport14 okt '14 12:29

KNVB: snel overleg met Hiddink

Auteur: BNR Webredactie

Bert van Oostveen gaat zo spoedig mogelijk om de tafel zitten met bondscoach Guus Hiddink en diens staf. De directeur betaald voetbal van de KNVB is geschrokken van het optreden van Oranje, maandag in Reykjavik tegen IJsland (2-0).

Door de tweede nederlaag in drie kwalificatiewedstrijden is het EK van 2016 ineens ver weg voor de nummer 3 van de wereld.

"Daar waar we het de vorige keer als een incident hebben betiteld, begint het nu een structureel karakter te krijgen'', zei Van Oostveen dinsdag kort voor de terugvlucht naar Amsterdam. "Dat betekent dat we sneller zullen gaan evalueren dan de vorige keer.''

Drie keer verloren
Onder Hiddink verloor Oranje drie van de vier wedstrijden. Na de nederlaag in de oefeninterland tegen Italië en de mislukte start van de EK-kwalificatie tegen Tsjechië wilde Van Oostveen zich nog geen zorgen maken. De kansloze nederlaag in Reykjavik heeft de KNVB-directeur aan het denken gezet. Oranje heeft al 6 punten achterstand op IJsland en Tsjechië, de nummers 1 en 2 van de groep.

Van Oostveen wilde amper 12 uur na de dramatische uitglijder tegen IJsland slechts een korte reactie geven, maar maakte wel duidelijk dat het zo niet langer kan bij Oranje. "Ik heb, denk ik, hetzelfde gezien als jullie. We zullen gaan evalueren en dat zal scherper en sneller zijn dan de vorige keer. Op basis daarvan komen we wel weer bij jullie terug.''

De volgende interland van Oranje is op 12 november, vriendschappelijk tegen Mexico. Het Nederlands elftal speelt 4 dagen later de vierde EK-kwalificatiewedstrijd, tegen Letland.

Gerelateerde artikelen