Sport16 dec '14 09:27Aangepast op 16 dec '14 13:34

Saïd Boutahar verdacht van matchfixing

Auteur: BNR Webredactie

Justitie in Spanje klaagt de Nederlandse voetballer Saïd Boutahar aan. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan matchfixing.

Het openbaar ministerie in Valencia heeft een officiële aanklacht ingediend tegen 41 spelers en officials van voetbalclubs Levante en Real Zaragoza, zo schrijft de Volkskrant. Saïd Boutahar zou samen met de andere spelers in 2011 betrokken zijn bij een verdachte wedstrijd. Boutahar stond destijds onder contract bij Real Zaragoza.

Gokbedrijven
Boutahar, die tegenwoordig in Qatar zijn geld verdient, won met zijn club destijds met 2-1 van Levante, waardoor Zaragoza op de valreep degradatie ontliep. Het openbaar ministerie in Spanje weet te melden dat Levante 965.000 euro ontving, om op die dag te verliezen. Vrijwel alle spelers zouden hiervan op de hoogte zijn geweest. Het duel trok de aandacht omdat veel mensen toentertijd geld hadden ingezet op de uiteindelijke winnaar. Dat wijst er dus op dat sommige betrokkenen probeerden bij te verdienen met de voorkennis dat Zaragoza de wedstrijd zou gaan winnen.

Bekentenis
De zaak begon echt te rollen toen de Spaanse sterspeler Gabi, nu aanvoerder van Atletico Madrid en destijds speler van Zaragoza, in oktober een boekje open heeft gedaan bij Justitie in Spanje. Hij legde daar een uitgebreide bekentenis af. BNR meldde toen al dat Boutahar namens Zaragoza in het veld stond, maar er was toen weinig bekend over zijn rol. Het is overigens vrij uniek dat een speler een bekentenis aflegt.

Brutaal
Zelf wilt Boutahar niet al te veel kwijt over de zaak. "Ik vind het best brutaal dat je me overdondert met dit nieuws", zegt hij tegen de Volkskrant.

 

Boutahar speelde eerder voor Feyenoord, Excelsior, RKC, NEC en Willem II.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen