Sport28 nov '14 10:28Aangepast op 28 nov '14 10:55

PSV-Feyenoord verplaatst naar dinsdagavond

Auteur: BNR Webredactie

De competitiewedstrijd tussen PSV en Feyenoord is verplaatst van zondagmiddag naar dinsdagavond. Dat heeft de voetbalbond KNVB vrijdag bepaald.

De andere datum is het gevolg van de gestaakte wedstrijd tussen PSV en Estoril donderdagavond in de Europa League. De Eindhovenaren moeten dat duel in Portugal vrijdag om 17 uur afmaken. Om de spelers van PSV voldoende rust te geven, vindt de confrontatie tegen Feyenoord ruim twee dagen later dan gepland plaats.

Veld onbespeelbaar
Het duel tussen Estoril en PSV werd gestaakt na de eerste helft bij een voorsprong van 3-2 voor de thuisclub. De overvloedige regenval had het veld onbespeelbaar gemaakt. Vrijwel meteen nadat de Europese bond UEFA besliste dat de wedstrijd in Portugal vrijdagmiddag vijf uur Nederlandse tijd moet worden hervat, drong algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV aan op verplaatsing van de topper tegen de Rotterdammers.

De KNVB besloot in overleg met beide clubs en de gemeente Eindhoven het competitieduel naar de dinsdagavond te verzetten. "Bij het opstellen van het competitieschema creëert de KNVB zoveel mogelijk rust voor clubs tussen de Europese wedstrijden en de wedstrijden in de nationale competitie. Dat is een sportief uitgangspunt dat we heel belangrijk vinden”, lichtte operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB toe.

Supporters
Een belangrijke voorwaarde voor de KNVB bij het verplaatsen van de wedstrijd was dat het voor supporters van Feyenoord mogelijk is dinsdag af te reizen naar Eindhoven. Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven heeft gezegd dat de fans uit Rotterdam welkom zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen