Sport29 jan '14 14:00Aangepast op 29 jan '14 14:59

Van Basten weg bij sc Heerenveen

Auteur: BNR Webredactie

Trainer Marco van Basten stapt na dit seizoen op bij sc Heerenveen. Volgens een korte persverklaring van de club mist de oud-international het "juiste gevoel'' om zijn aflopende contract te verlengen.

Op de website van sc Heerenveen meldt de club: "De afgelopen periode zijn er, op verzoek van de club, verschillende oriënterende gesprekken gevoerd tussen de clubleiding en Marco van Basten over het eventueel tussentijds verlengen van zijn contract. De hoofdtrainer heeft de club echter aangegeven daarvoor toch niet het juiste gevoel te hebben. Het bestuur betreurt zijn beslissing, maar heeft deze vanzelfsprekend te respecteren."

Van Basten (49) is bezig aan zijn tweede seizoen bij sc Heerenveen. In zijn eerste jaar eindigde hij met zijn team op de achtste plaats. De ploeg van Van Basten neemt nu de vijfde plaats in.

Marco van Basten begon in 2003 als assistent bij Jong Ajax aan zijn trainersloopbaan. Via Oranje (2004-2008) en Ajax (2008-2009) belandde hij na 3 rustjaren in 2012 bij sc Heerenveen. Hij liet eind vorig jaar nog weten dat hij er geen behoefte aan had om als coach naar het buitenland te gaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen