Sport31 mrt '14 14:14

Lodeweges volgt Van Basten op bij Heerenveen

Auteur: BNR Webredactie

Dwight Lodeweges volgt komend seizoen Marco van Basten op als hoofdtrainer van sc Heerenveen. De coach van Cambuur Leeuwarden heeft zijn huidige werkgever laten weten dat hij aan einde van de competitie vertrekt.

Lodeweges is bezig met zijn eerste seizoen bij Cambuur. Hij kwam afgelopen zomer over van de amateurs van VVOG uit Harderwijk. De Canadees was eerder actief bij FC Groningen, NEC en PSV.

De 57-jarige Lodeweges werkte in het seizoen 2003/2004 al als assistent van hoofdtrainer Foppe de Haan bij sc Heerenveen, dat geen afkoopsom voor de nieuwe trainer hoeft te betalen.

Vakman
Hans Vonk, manager voetbalzaken van sc Heerenveen, is blij met de opvolger van Van Basten. "Lodeweges is een trainer met ruime ervaring en een duidelijke voetbalvisie. Hij is een echte vakman en past uitstekend bij de club."

Van Basten maakte in januari bekend dat hij sc Heerenveen aan het einde van dit seizoen verlaat. De technische leiding van sc Heerenveen probeerde vervolgens Erik ten Hag vast te leggen. Die trainer liet weten dat hij de beloftenploeg van Bayern München niet wil verlaten.

Promotie
Lodeweges maakt dit seizoen indruk bij Cambuur, dat vorig jaar promoveerde naar de eredivisie. De Friese club staat 11e.

Wie Lodeweges bij Cambuur gaat opvolgen, is nog niet bekend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen