Sport10 dec '14 09:37

Laatste kans Ajax op overwintering

Auteur: BNR Webredactie

Vanavond zijn de laatste wedstrijden van de poulefase in de Champions League. Ajax, dat al uitgeschakeld is voor de volgende ronde, kan nog verder in de Europa League, maar dan moet het vanavond minimaal gelijkspelen tegen Apoel Nicosia.

Na twee verliespartijen tegen FC Barcelona en een verliespartij uit bij Paris Saint Germain, is het Champions League avontuur voor Ajax bijna over. Om het Europese seizoen nog enigszins kleur te geven zal het vanavond tegen de Cyprioten in ieder geval gelijk moeten spelen om na de winter nog actief te zijn in Europa.

Trainer Frank de Boer is teleurgesteld dat het weer niet gelukt is om door te komen, ondanks dat Ajax qua voetbal niet zozeer onderdeed tegen clubs als PSG en FC Barcelona. Volgens Pieter Zwart van Catenaccio.nl heeft Ajax dit seizoen in een aantal wedstrijden wel het veldoverwicht gehad.

 

De wedstrijd tegen Apoel is dus belangrijk. "Het gaat nog een lastige wedstrijd worden. Apoel Nicosia is een echte counterploeg en die gaan gewoon voor de pot hangen, wachtend op een of twee kansjes, een speelstijl waar Nederlandse teams het altijd lastig mee hebben."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen