Sport14 apr '14 12:22

Gerbrands na dit seizoen weg bij AZ

Auteur: BNR Webredactie

Toon Gerbrands vertrekt na dit seizoen als algemeen directeur bij AZ. Dat heeft de Alkmaarse voetbalclub maandag bekendgemaakt. Gerbrands is na 12 jaar toe aan een nieuwe uitdaging. Hij blijft nog tot 1 september in dienst om de lopende zaken af te handelen, waaronder de komst van een nieuw trainingscomplex.

Gerbrands werd eerder al genoemd als opvolger van Tiny Sanders, die zijn vertrek bij PSV heeft aangekondigd. "Ik heb nog geen idee wat de toekomst mij gaat brengen", zo houdt Gerbrands zich nog op de vlakte. "Ik heb nog geen aanbiedingen op zak. Voor mijn gevoel kan ik meerdere kanten op. Daar ga ik de komende tijd over nadenken. Mijn grootste belang is nu om alle zaken bij AZ goed af te handelen en deze club door de voordeur te verlaten."

Financieel gezond
De 56-jarige Gerbrands werd in 2002 aangesteld als directeur algemene zaken. In zijn periode verhuisde de club naar een nieuw stadion, won AZ het landskampioenschap, de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal. Onder zijn leiding werd AZ financieel weer gezond nadat de club na het faillissement van hoofdsponsor DSB Bank onder curatele was komen te staan.

"Ik heb een geweldige tijd gehad bij AZ en ben de club dankbaar voor de geboden kans. Ik heb veel zaken meegemaakt en kijk met trots terug op hoe wij dit allemaal hebben gerealiseerd. Bij mijn karakter past uitdaging en ontwikkeling. Ik voel zelf aan dat dit het moment is om deze moeilijke beslissing te nemen", aldus Gerbrands.

Gerelateerde artikelen