Sport27 aug '12 07:31

Voetbalknikkers in plaats van stickers

Auteur: Anne-Greet Haars

Het concept heeft zich al vaak bewezen: bij iedere 15 euro aan boodschappen een gratis zakje stickers met bekende voetballers. De actie is vanaf vandaag weer terug bij supermarktketen Plus, maar in een nieuw jasje.

Er worden namelijk geen stickers met voetballers uitgedeeld, maar knikkers.

Sjoerd Mossou, voetbaljournalist bij AD Sportwereld en voetbalblaadjeskenner, vindt het helemaal niks. “Ik hou van ouderwetse voetbalplaatjes. Het liefst van voetballers die recht van voren zijn gefotografeerd. Misschien wordt dit veel succesvoller hoor.”

“Het schijnt dat je er ook een knikkerbaan bij te kunnen sparen. Het zal misschien een gat in de markt zijn; ik ben benieuwd.”

Albert Heijn
Albert Heijn had enorm veel succes met de voetbalplaatjes. “In het derde jaar liep het succes terug”, vertelt Mossou. “Albert Heijn had het gevoel dat de hype een beetje op z’n einde liep. Ze hadden van alles gedaan om het nog populairder te maken, zoals plaatjes van je zelf maken. Ook dat werd geen succes en toen hebben ze het eigenlijk laten gaan. Ze zijn ook geen hoofdsponsor meer van de Eredivisie, dat is Plus.”

De snor
Het lievelingsplaatje van Mossou is Abe van der Ban, alias ‘de snor’. “Abe van der Ban was een voetballer in de jaren zeventig en tachtig en hij had een geweldige snor. Het scheelde per jaar of deze omhoog of omlaag gekruld zat. Het was een soort cultplaatje en iedereen was daar eigenlijk fan van. Dat plaatje heeft nog steeds een eeuwigheidswaarde. Als voetballer is hij eigenlijk niet zo bekend, maar als voetbalplaatje juist wel.”

Gerelateerde artikelen