Sport19 mei '14 13:39

Eenhoorn opvolger Gerbrands bij AZ

Auteur: BNR Webredactie

Robert Eenhoorn wordt bij AZ de nieuwe directeur algemene zaken. De voormalig honkballer (46) volgt bij de Alkmaarse eredivisionist Toon Gerbrands op, die komend seizoen aan de slag gaat bij PSV. Eenhoorn treedt vanaf 1 oktober fulltime in dienst, meldde AZ maandag.

Eenhoorn is nu nog technisch directeur van de Nederlandse honk- en softbalbond KNBSB. Hij combineert beide functies tot 1 oktober. In die tussentijd wordt hij bij AZ ingewerkt.

Met Eenhoorn haalt AZ wederom een directeur van buiten de voetbalwereld. Zijn voorganger Gerbrands was afkomstig uit het volleybal en bouwde in zijn 12 jaar bij AZ een uitstekende reputatie op. Eenhoorn kwam tijdens zijn loopbaan onder meer uit in de Amerikaanse Major League voor de New York Yankees. Later was hij bondscoach van Oranje en coach van Neptunus. Als technisch directeur werd hij met de Nederlandse ploeg in 2011 wereldkampioen.

Volgens René Neelissen, voorzitter van de raad van commissarissen, was Eenhoorn de absolute topkandidaat. ,,Hij heeft een topsportmentaliteit, bewezen over bestuurlijke capaciteiten te beschikken en past bij de kernwaarden van AZ. Met Robert hebben we een waardig opvolger voor Toon Gerbrands gevonden.''

Eenhoorn kijkt uit naar zijn nieuwe baan, zijn eerste buiten het honkbal. ,,Het zal bijzonder worden om in andere tak van sport werkzaam te zijn. AZ is een club die bij mij past, met een goede organisatie, goede supporters en een mooi stadion'', aldus de Rotterdammer in een persbericht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen