Sport4 okt '13 12:16

De Jong en Van der Wiel terug in selectie Oranje

Auteur: BNR Webredactie

Nigel de Jong en Gregory van der Wiel keren terug bij het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal heeft beide spelers opgenomen in zijn selectie voor de komende duels in de WK-kwalificatie met Hongarije en Turkije.

De Jong kwam vorig jaar november voor het laatst uit voor Oranje. Vlak na die vriendschappelijke interland tegen Duitsland scheurde hij een achillespees. Van der Wiel ontbreekt sinds het mislukte EK van vorig jaar zomer in Polen en Oekraïne bij het Nederlands elftal. Hij was niet altijd basisspeler bij Paris Saint-Germain.

Depay
Memphis Depay debuteert in de selectie van Oranje. De aanvaller wordt beloond voor zijn sterke spel bij PSV. Ook doelman Jasper Cillessen heeft een uitnodiging ontvangen. Hij krijgt net als bij Ajax de voorkeur boven Kenneth Vermeer. Michel Vorm en Tim Krul zijn de andere keepers bij Oranje.

Het Nederlands elftal is al zeker van deelname aan het wereldkampioenschap in Brazilië. De duels met Hongarije en Turkije zijn vooral belangrijk voor de klassering op de wereldranglijst. Oranje zakte onlangs naar de 9e positie. De beste zeven en gastland Brazilië krijgen in december waarschijnlijk een beschermde status bij de loting voor het WK.

Hongarije
Oranje ontvangt Hongarije op vrijdag 11 oktober in de ArenA. Het elftal van bondscoach Louis van Gaal sluit de WK-kwalificatie op dinsdag 15 oktober af met een uitwedstrijd tegen Turkije in Istanbul.

In zijn tijd als bondscoach is het de eerste keer dat de selectie van Van Gaal meer 'buitenlanders' bevat dan spelers uit de eredivisie. Veelzeggend, vindt de bondscoach zelf.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen