Sport2 sep '13 13:49Aangepast op 2 sep '13 15:52

Alonso koopt licentie wielerploeg Euskaltel

Auteur: ANP Nieuws

De licentie van de Spaanse wielerploeg Euskaltel Euskadi komt in handen van Fernando Alonso.

Het voortbestaan is daarmee ondanks het opstappen van de hoofdsponsor verzekerd. Er zou een "principeakkoord'' zijn met de formule 1-coureur van Ferrari, zo liet de ploeg maandag weten.

De komende weken zullen de plannen nader worden ingevuld, meldt het team in een korte verklaring. De ploeg, die sinds 1994 deel uitmaakt van het profpeloton, verkeerde al enige tijd in geldnood omdat door gebrek aan een cosponsor de begroting niet rondkwam.

De tweevoudig Spaanse wereldkampioen in de Formule 1 is een groot wielerliefhebber, zowel passief als actief. Op zijn website meldde Alonso een enorme uitdaging te zien in zijn toekomstige rol in het wielrennen en sprak hij de hoop uit een bijdrage te leveren aan een beter imago van de door affaires geplaagde sport.

"Transparantie en zero-tolerance zijn daarbij de pijlers.'' De doorlopende contracten zullen worden gerespecteerd, maar Alonso wil stap voor stap werken aan de vorming van een topteam met internationale uitstraling. Alonso dankte daarbij vertrekkend hoofdsponsor Euskaltel. "Zij hebben er aan bijgedragen dat dit oranje team een icoon in de wielersport is geworden.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen