Sport10 apr '14 12:18Aangepast op 10 apr '14 13:03

Sport in BLT | Kostenpost voor Atlético Madrid, Go Ahead Eagles & de FIFA-ranglijst

Auteur: Anne-Greet Haars

Met vandaag: Atlético Madrid heeft gisteravond op indrukwekkende wijze de halve finale van de Champions League bereikt. Maar die prestatie zou wel eens een duur prijskaartje kunnen hebben voor de Spaanse club.

Atlético Madrid zou namelijk 3 miljoen euro moeten betalen aan Chelsea, als de clubs tegenover elkaar staan in een officieel duel. Spaanse media melden dat dit een voorwaarde is die is opgenomen in de huurovereenkomst van keeper Thibaut Courtois. Dat melden Spaanse bronnen. Courtois wordt al drie seizoenen achter elkaar verhuurd door Chelsea aan de Madrileense club.

De loting voor de halve finales van de Champions League vinden morgen plaats. De deelnemers zijn Real Madrid, Bayern München, Chelsea en Atlético Madrid.

Atlético-voorzitter Enrique Cerezo heeft al laten weten dat als de loting bepaalt dat de twee clubs elkaar treffen, de keeper niet zal worden opgesteld omdat de club "niet in staat is om dat bedrag te betalen."

Go Ahead Eagles vraagt om lening
Go Ahead Eagles wil al jarenlang het stadion verbouwen. Daarom heeft de club uit Deventer gevraagd om een lening van 11 miljoen euro.
De verbouwing van het stadion is hard nodig om zich zo goed mogelijk te kunnen handhaven in de Eredivisie. De club wil graag de capaciteit van het stadion uitbreiden en een extra laag toevoegen aan de hoofdtribune, zodat er meer sponsors terecht kunnen. Beide verbouwingen leveren uiteraard geld op voor de club.

Oranje zakt verder weg
Het Nederlands elftal is op de ranking van de wereldvoetbalbond FIFA gezakt naar de 15e plaats. Dat is de laagste klassering voor Oranje sinds juli 2002, het jaar dat Nederland niet deelnam aan het WK in Zuid-Korea en Japan. Vorige maand bezette het team van bondscoach Louis van Gaal nog de 11e plaats.

Spanje is ook nu de leider in het klassement. Grootste stijger in de top is Griekenland dat vanaf plaats 13 net de top 10 binnenkomt. Daaruit verdwijnt België. De Rode Duivels zakten van de 10e naar de 12e plaats.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen