Sport10 apr '14 16:34Aangepast op 11 apr '14 00:15

KNSB houdt vertrouwen in Icedome Almere

Auteur: BNR Webredactie

Schaatsbond KNSB en het NOC*NSF blijven bij het voornemen om het Icedome in Almere aan te wijzen als topsportlocatie voor onder meer het langebaanschaatsen, shorttrack, kunstrijden en inline-skaten.

Daarover wordt binnenkort een overeenkomst gesloten, staat op de site van de KNSB. Op 1 april had er duidelijkheid moeten zijn, maar die deadline werd niet gehaald.

Icedome in Almere kreeg vorig jaar de voorkeur boven Thialf (Heerenveen) en TranSportium (Zoetermeer) om over twee jaar als nieuwe topsportaccommodatie voor het langebaanschaatsen, shorttrack, kunstrijden en inlineskaten te gaan fungeren. De financiële onderbouwing moest 1 april binnen zijn, maar dat duurt langer.

Ook nu is het nog niet helemaal rond, zo blijkt uit een verklaring van de KNSB en NOC*NSF. "Icedome Almere rondt de komende weken een periode af van intensief overleg met diverse partijen over de exploitatie en koop/financiering van het complex'', zo schrijven de schaatsbond en de sportkoepel.

Vertrouwen
De KNSB heeft er vertrouwen in dat het goed komt. De voorbije periode lag de focus op het verkrijgen van voldoende zekerheden, zo wordt gemeld. De schaatsbond zegt dat de zekerheden er nu nagenoeg zijn en dat het plan dat het Icedome indiende uitgevoerd kan worden. Dat hoeft niet in afgeslankte vorm te gebeuren, maar kan gewoon volgens de afspraken die destijds zijn gemaakt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen