Sport12 jul '13 12:01

Architecten willen praten over Kuip 3.0

Auteur: BNR Webredactie

De stichting Red de Kuip wil graag praten met Feyenoord over renovatie van de bestaande Kuip nu het voorstel om een nieuwe te bouwen bij het grofvuil is gezet. Dat zegt Errol Ooft, directeur van Ingenieursbureau IOB.

De vooraanstaande architecten en bouwkundig ingenieurs achter de stichting zeggen voor 117 miljoen euro het Feyenoord-stadion uit 1937 te kunnen upgraden tot Kuip 3.0. Een gemeentegarantie is niet nodig. Op een garantie van 165 miljoen sneuvelde donderdag de nieuwe Kuip.

Eerder contact met Feyenoord leidde tot niets. "Er was geen dialoog. We hopen dat de Feyenoord-familie nu heeft geleerd,’’ zegt Errol Ooft.

De gerenoveerde Kuip zou in de zomer van 2016 klaar kunnen zijn. Een heel nieuw stadion bouwen zou twee jaar langer duren en drie keer zoveel geld kosten.

Feyenoord laat weten dat het niets heeft toe te voegen aan de gisteren door algemeen directeur Eric Gudde en stadiondirecteur Jan van Merwijk gedane uitlatingen. Gudde erkende dat de communicatie met de Rotterdamse bevolking beter had gekund. Feyenoord gaat de komende dagen en weken de in de gemeenteraad geleden nederlaag verwerken. Er zou nog geen begin van een nieuw plan zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen