Sport11 jul '13 14:19

KNVB: beraden over De Kuip

Auteur: BNR Webredactie

Na het mislukken van de plannen voor een nieuw stadion voor Feyenoord kan Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, nog niet overzien wat de gevolgen zijn voor de Nederlandse kandidaatstelling voor de organisatie van een aantal wedstrijden van het EK in 2020.

"We hebben gesprekken daarover gevoerd met Amsterdam en Rotterdam'', liet hij donderdag vanuit Zweden weten. "Voor 12 september moeten we het bidbook indienen bij de UEFA. Nu het nieuwe stadion in Rotterdam niet doorgaat, ontstaat een andere situatie. Daarover gaan we ons beraden.''

De UEFA wil het eindtoernooi om de Europese titel in 2020 in 13 verschillende landen afwerken. De huidige Kuip voldoet echter niet meer aan de internationale voorwaarden van de UEFA. Ook een verbouwing zal de bezwaren van de UEFA niet meer helemaal kunnen wegnemen, zo liet Van Oostveen vorige maand weten.

Mede daardoor is hij een groot voorstander van nieuwbouw in Rotterdam. Eerder deze week sprak de KNVB-directeur, die momenteel in Zweden verblijft voor het EK voor vrouwen, via Twitter nog zijn steun uit aan de directie van Feyenoord.

Interlands
De Kuip hoeft voorlopig niet meer te rekenen op interlands van Oranje of grote finales in Europees verband. "Daar zijn we in het verleden duidelijk over geweest'', gaf Van Oostveen donderdag te kennen.

De KNVB-topman roemde vorig jaar na de laatste WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Andorra (3-0) nog de bijzondere voetbalsfeer in De Kuip. "Maar als het begint te regenen, zijn de toeschouwers meteen nat. Bovendien heb je te maken met verkeers- en parkeerproblemen'', concludeerde hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen