Sport20 feb '13 11:40

Problemen voor Pistorius stapelen zich op

Auteur: Pieter van den Akker

De problemen voor Oscar Pistorius worden groter en groter. De politie heeft in zijn woning in Pretoria een pistool, testosteron en naalden gevonden. De gehandicapte atleet kan een aanklacht wegens overtreding van de wapenwet verwachten.

De van moord verdachte Zuid-Afrikaan had namelijk geen vergunning voor het wapen. Pistorius, ook wel Blade Runner genoemd, schoot vorige week donderdag in zijn woning zijn vriendin Reeva Steenkamp dood . De aanklager is van mening dat hij het fotomodel met opzet heeft omgebracht. Pistorius houdt vol dat hij dacht dat ze een inbreker was .

'Constant geschreeuw'
De aanklager voerde woensdag bij de voortzetting van de rechtszitting nog meer nieuwe feiten aan. Volgens Gerrie Nel hebben Pistorius en Steenkamp vlak voor de fatale schietpartij ruzie gemaakt. Hij concludeert dat uit de verklaring van een getuige, die 'constant schreeuwen' hoorde in het huis voordat er kogels werden afgevuurd.

Cricketbat
Pistorius verklaarde dinsdag voor de rechtbank dat hij vier keer in paniek door de deur van de badkamer schoot, omdat hij dacht dat zich daar de indringer bevond. Toen hij later de deur openbrak met een cricketbat, lag daar tot zijn grote ontsteltenis Steenkamp dood in een plas bloed. De aanklager trok die lezing woensdag opnieuw in twijfel en betoogde dat er doelgericht is geschoten.

Enkele dagen geleden werd bekend dat Oscar Pistorius in zijn politiecel permanent onder toezicht staat. Dat is om zelfmoord te vermijden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen