Sport27 mrt '14 06:18

Nishikori verrast Federer in Miami

Auteur: ANP Nieuws

De Japanse tennisser Kei Nishikori heeft zich woensdag (lokale tijd) geplaatst voor de halve finales van het Masterstoernooi in Miami.

De Aziaat was in de kwartfinales verrassend te sterk voor de Zwitser Roger Federer (3-6 7-5 6-4) en treft nu de Serviër Novak Djokovic, die titelverdediger Andy Murray uitschakelde (7-5 6-3).

De partij tussen Nishikori en Federer, de nummers 21 en 5 van de wereld, nam ruim 2 uur in beslag. De Japanner had een dag eerder al meer dan 3 uur nodig om zich te ontdoen van de Spanjaard David Ferrer en noteerde zo twee zeges op een speler uit de mondiale top vijf op rij. Nishikori had ondanks zijn eerdere zware inspanning duidelijk de langere adem in Florida, want hij kreeg maar liefst vijf breakkansen in de derde set tegenover nul van Federer. In de laatste opslaggame van de Zwitser forceerde hij de beslissing.

Djokovic ontnam Murray met zijn zege een hoop punten voor de wereldranglijst, waardoor de Schot op de nieuwste ranking verder zal wegzakken. De winnaar van Wimbledon kreeg aan het einde van de openingsset de eerste kans op een break, maar de mondiale nummer 2 werkte die mogelijkheid vakkundig weg en sloeg vervolgens zelf toe, al kreeg hij wat hulp van de scheidsrechter die een volleyfout niet waarnam. In het tweede bedrijf kwam Murray wel op voorsprong, wat direct zijn laatste wapenfeit bleek. Djokovic brak terug en trok de partij naar zich toe.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen