Sport1 nov '12 08:19

TVM stopt met schaatsploeg

Auteur: Anne-Greet Haars

Over minder dan anderhalf jaar, na de Olympische Spelen in Sochi, zet TVM hoogst waarschijnlijk een punt achter de sponsoring van zijn eigen succesvolle schaatsploeg.

Alle contracten lopen af. Dat meldt de Telegraaf. De knoop zal formeel in het voorjaar worden doorgehakt. "We hebben ervoor gekozen de olympische cyclus netjes en hopelijk succesvol af te ronden. De kans dat we daarna stoppen is gewoon groot. Het is nog geen honderd procent, maar die kant gaat het wel op”, bevestigt bestuursvoorzitter Arjan Bos.

Morgen is de jaarlijkste presentatie van de TVM-schaatsploeg, waar onder andere topschaatsers Sven Kramer en Ireen Wüst in zitten. Het bedrijf heeft sinds 2000 een eigen schaatsploeg.

Andere sponsoring?
Volgens De Telegraaf wordt er momenteel hard nagedacht bij TVM of het bedrijf een andere sponsoruitdaging aan zal gaan. Het bedrijf is al veertien jaar actief geweest in de wielersport, maar de kans dat het bedrijf daarin terugkeert wordt door bestuursvoorzitter Bos uitgesloten. "Het wielrennen was in eerste instantie één van de projecten waar we naar keken, maar dat is niet meer aan de orde.”

Doping
Wielrenner Steven de Jongh bekende vorig week dat hij in zijn tijd als wielrenner bij TVM doping heeft gebruik. Deze en andere dopingonthullingen hebben dan ook een rol gespeeld bij de beslising om niet in het wielrennen te stappen: "Ik was er onaangenaam door verrast, maar begreep uit zijn verhaal wel dat hij het op eigen initiatief deed. Het zou me ook hogelijk hebben verbaasd als dat anders was geweest", zegt Bos tegen de Telegraaf.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen