Sport2 aug '13 11:46

Oud-scheidsrechter Van der Ende: Waarom krijgt Kuipers vakantie?

Auteur: Pieter van den Akker

Het is niet goed dat onze internationaal hoogst aangeschreven scheidsrechter, Björn Kuipers, tijdens de eerste competitieronde van het nieuwe seizoen geen wedstrijd fluit. Dat zegt oud-scheidsrechter Mario van der Ende, die vindt dat de KNVB te allen tijde de beste arbiters moet aanstellen.

"De Eredivisie is het hoogste wat je in Nederland hebt", zegt Van der Ende op BNR. "Als ik de aanstellingen zie voor het komend weekend, dan ben ik verbaasd. Björn Kuipers heeft voor zijn doen een uitstekend jaar achter de rug, maar die is voor komend weekend niet aangesteld, omdat hij nog een weekje extra vakantie kreeg na de drukke inspanningen van de afgelopen maand. Dan denk ik 'je bent prof of je bent het niet'."

Elke week inzetten
Van der Ende wijst dan op Kuipers' collega's Kevin Blom en Richard Liesveld. "Dat zijn jongens die op de internationale lijst staan, maar ze zijn in de eerste ronde van de nieuwe competitie niet aangesteld. Daar begrijp ik niets van. Ik denk dat je de beste mensen die je voorradig hebt, op het hoogste niveau moet inzetten. Elke week."

Of Van der Ende vindt dat de scheidsrechter in ons land meer betaald zouden moeten krijgen? "Nou ja, in ieder geval wel faciliteren dat ze hun vak op de juiste manier kunnen uitoefenen. Daar hoort natuurlijk ook geld bij. Als je hoge eisen aan mensen stelt en er een select groepje van maakt, dan mag je dat best betalen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen