Sport19 mrt '14 22:42Aangepast op 19 mrt '14 23:38

Van Persie na hattrick geblesseerd van het veld

Auteur: BNR Webredactie

Robin van Persie heeft Manchester United woensdagavond naar de kwartfinale van de Champions League geschoten: 3-0. De aanvoerder van het Nederlands elftal tekende voor alle drie treffers van zijn ploeg in de thuiswedstrijd tegen Olympiakos, maar viel in de slotfase geblesseerd uit.

Van Persie benutte na 25 minuten een strafschop, die hij zelf had verdiend. Hij zorgde vlak voor rust voor 2-0 en verzilverde na 52 minuten ook nog een vrije trap.

United had de uitwedstrijd in Griekenland nog met 2-0 verloren.

Onzekerheid over blessure
Van Persie verkeert nog in onzekerheid over de blessure die hij woensdag opliep. Van Persie kreeg een knie van verdediger Kostas Manolas tegen de bovenkant zijn linker kuit. Hij greep vervolgens naar zijn linker hamstring. Coach David Moyes zei na afloop ervan uit te gaan dat het wel meevalt. "Ik denk niet dat het zo erg is. Hij kreeg in tik precies in zijn knieholte. Morgen weten we meer.''

Niet alleen bij Manchester United zal men opgelucht ademhalen als de blessure niet ernstig blijkt. Bondscoach Louis van Gaal van het Nederlands elftal is er ook veel aan gelegen dat zijn aanvoerder ruim op tijd fit is voor het WK. Kevin Strootman, een andere sleutelspeler van Oranje, liep eerder deze maand een knieblessure op. Hij ontbreekt tijdens de mondiale eindstrijd in Brazilië.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen