Sport23 jan '14 06:26Aangepast op 23 jan '14 06:47

Ajax-Feyenoord rustig verlopen: 6 arrestaties

Auteur: BNR Webredactie

Er hebben zich geen grote problemen voorgedaan rond de bekerwedstrijd Ajax-Feyenoord gisteravond in de Amsterdam Arena. Zes Ajax-fans werden aangehouden voor kleine vergrijpen. "Een bijzonder laag aantal'', vindt een politiewoordvoerder.

Fans van Feyenoord waren niet welkom bij de wedstrijd. Voor aanvang van het duel was wel een aantal voetballiefhebbers geweigerd omdat die zogeheten geblokkeerde kaartjes hadden. De politie kon niet zeggen of het om Feyenoord-fans ging. Ajax liet op voorhand een aantal kaarten blokkeren omdat het vermoeden bestond dat ze via de zwarte handel waren verkocht.

Amsterdam hield een noodbevel achter de hand voor het geval het uit de hand zou lopen als supporters uit Rotterdam voor problemen zouden zorgen. De politie had extra personeel klaar staan. Ook Ajax en de Arena hadden extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Orde verstoord
De politie, die nauw samenwerkte met de collega's uit Rotterdam, zei na afloop bijzonder tevreden te zijn over het verloop. De aangehouden Ajax-fans hadden een verboden mes, vuurwerk, fakkels of hadden de openbare orde verstoord.

De wedstrijd werd met 3-1 gewonnen door de Amsterdammers. Voor de thuisclub kwamen Viktor Fischer (1-1), Bojan Krkic (2-1) en Thulani Serero (3-1) tot scoren. Jean-Paul Boëtius had in de 7e minuut de score geopend namens de Rotterdammers.

AZ-Ajax, PEC-NEC
Ajax krijgt in de halve finale van het toernooi om de KNVB-beker te maken met AZ. De Amsterdammers kregen bij de loting een uitwedstrijd toegewezen. De andere halve eindstrijd gaat tussen PEC Zwolle, dat opnieuw thuis speelt, en NEC.

De halve finales zijn in principe op 26 en 27 maart. De eindstrijd is op 20 april.

Gerelateerde artikelen