Sport25 apr '14 14:30

Schermer Bas Verwijlen móest breken met vader als coach

Auteur: Anne-Greet Haars

Schermer Bas Verwijlen wordt al zijn hele leven gecoacht door zijn vader Roel Verwijlen, maar daar is recent een einde aan gekomen. “Het hele proces is niet vrijwillig gegaan. NOC*NSF en de schermbond waren van mening dat het tijd werd voor een nieuwe coach."

Dat zegt Verwijlen in het programma BNR Sportzaken. "Ze dachten dat mijn vader niet helemaal de goede coach was voor mij. Of ik het er nou mee eens ben of niet, het zijn twee geldschieters. Uiteindelijk zijn we er met het NOC*NSF en de schermbond uitgekomen dat er een nieuwe coach komt." 

Verwijlen heeft zich er nu bij neergelegd, maar vond het erg lastig om deze beslissing te maken. “Wij staan op een bepaald niveau, waar – met alle respect - nog nooit iemand op Nederlands niveau heeft gestaan. En als je dan hoort van vrijwilligers bij een schermbond dat ze je coach niet goed genoeg vinden, dan is dat even slikken. Maar ik heb me er overheen gezet en ik ga met 100 procent vertrouwen de nieuwe samenwerking tegemoet. Ik heb er veel vertrouwen in.”

Sinds twee weken traint de schermer op proef met de Hongaar Gabor Salamon. Het is nog niet zeker of hij uiteindelijk ook de definitieve coach van Verwijlen gaat worden, dat moet nog worden besloten. “We zijn nu twee weken bezig en ik zit hier met gigantisch veel spierpijn. Tot nu toe gaat het heel goed: hij heeft veel nieuwe ideeën. Volgende week heb ik een World Cup in Parijs en dan staat er voor het eerst in mijn leven een ander coach langs de loper.”

Luister zaterdag tussen 12:00 en 13:00 uur naar de hele uitzending van BNR Sportzaken met topschermer Bas Verwijlen.

Gerelateerde artikelen