Sport13 aug '12 16:48Aangepast op 13 aug '12 17:15

Den Bosch ontvangt olympische helden

Auteur: Thijs Baas

De Oranje-equipe die bij de Olympische Spelen in Londen goed was voor twintig medailles is gearriveerd op het station van Den Bosch. Een speciale trein bracht de sporters vanuit Londen via Brussel naar de hoofdstad van Noord-Brabant.

Op het station kregen de olympiërs een feestelijk onthaal van fans en burgemeester Ton Rombouts. Ze zullen in de stad verder worden gehuldigd. Het stationsplein staat inmiddels zo vol dat de gemeente afraadt om alsnog naar de speciale huldiging te komen.

Zwemmer
Cees Vervoorn, lector Topsport en Onderwijs aan de Hogeschool en Universiteit van Amsterdam, was zelf in de jaren '70 en '80 zwemmer en deelnemer aan de Spelen. Zijn favoriet ligt dan ook voor de hand. "Een talent wordt niet elke dag geboren. Ranomi Kromowidjojo heeft de gave om als het echt moet er bovenuit te stijgen. Je gevoel, je emotie en je energie moet je kunnen kanaliseren."

"Ik denk dat ze in eerste instantie wat afstand moet nemen. Met het in vervulling gaan van een droom is het goed om een half jaar even iets anders te gaan doen. Ze kan zo tot haar dertigste door, dus ze kan zomaar nog drie olympiades mee." 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen