Sport18 sep '14 10:26Aangepast op 18 sep '14 13:33

Pastoor en AZ geen gezegend huwelijk

Auteur: BNR Webredactie

Alex Pastoor zou niet zelf zijn opgestapt, maar zou zijn ontslagen door AZ omdat zijn zaakwaarnemer naar buiten heeft gebracht dat Marco van Basten wilde stoppen als hoofdtrainer bij de club. De coach vecht zijn gedwongen afscheid juridisch aan.

Pastoor is het niet eens met zijn vertrek bij AZ, meldt het Noord-Hollands Dagblad. Volgens hem is zijn vertrek bij AZ een eenzijdig besluit geweest van de Alkmaarse club. Of het besluit voortkomt uit het lekken van informatie aan de Telegraaf door de zaakwaarnemer van Pastoor is nog onduidelijk.

Technisch directeur Earnest Stewart: "We hebben vanochtend medegedeeld aan Alex Pastoor dat we niet tot de gewenste onderhandelingsresultaten zijn gekomen. Het lekken heeft er niks mee te maken."

Op de website van AZ valt te lezen dat Pastoor en de Alkmaarse club donderdag in goed overleg uit elkaar zijn gegaan. Nadat de onderhandeling over het hoofdtrainerschap in Alkmaar niet het gewenste resultaat opleverde, werd besloten om de wegen te scheiden, zo is de lezing van de voetbalclub.

Pastoor begon het seizoen als assistent van Marco van Basten. Nadat Van Basten terugtrad als hoofdcoach wilde AZ hem als opvolger van de oud-international aanstellen.

Sterk verbeterde aanbieding
Directeur voetbalzaken van AZ, Earnest Stewart, licht op de website van de club toe: "De afgelopen dagen zijn we meerdere keren in gesprek geweest met Alex. Na het besluit om Marco van Basten assistent-trainer te maken, hadden we de intentie om Alex door te schuiven naar de positie van hoofdtrainer. Wij hebben hem een passende, sterk verbeterde aanbieding gedaan. Daar kon hij zich echter niet in vinden."

Dan: "In het traject werd duidelijk dat Alex niet als assistent onder een andere, nieuwe hoofdcoach zou gaan fungeren. Na het laatste gesprek was er de conclusie dat het beter was om uit elkaar te gaan. We wensen Alex veel succes in zijn verdere trainersloopbaan."

Op zoek naar nieuwe trainer
AZ gaat meteen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De club hoopt deze snel te presenteren.

Gerelateerde artikelen