Sport12 sep '14 11:04Aangepast op 12 sep '14 13:21

AZ wil nog niets kwijt over Van Basten

Auteur: BNR Webredactie

Marco van Basten heeft het AD ge-sms't dat het bericht in De Telegraaf dat hij stopt als trainer van AZ, onjuist is.

"Maandag, na AZ - Heerenveen, komt AZ met een persbericht", laat Van Basten in de sms weten. Eerder vanochtend zei een woordvoerder van AZ al: "Marco meldt zich begin volgende week in Alkmaar. Daarna treden we verder naar buiten.''

Van Basten, deze zomer overgekomen van sc Heerenveen, meldde zich eind augustus ziek.

AZ voerde in eerste instantie privéproblemen op als reden dat de coach bij het duel met FC Dordrecht (30 augustus) niet op de bank zat. Die zouden al langer tot fysieke klachten hebben geleid. Later bevestigde de club dat Van Basten kampte met hartkloppingen. Volgens speculaties zouden die te maken hebben met het overlijden in juli van zijn vader. Van Basten liet zich vorige week vrijdag nog wel even zien bij een oefenduel met KV Mechelen.

De taken van Van Basten worden waargenomen door de assistenten Alex Pastoor en Dennis Haar, beiden in bezit van het hoogste trainersdiploma. Volgens De Telegraaf is Pastoor de beoogde opvolger van Van Basten, die mogelijk verder gaat bij AZ in een rol als adviseur.

Oud-spits Van Basten begon zijn trainersloopbaan als bondscoach van Oranje (2004-2008). Daarna werd hij trainer bij Ajax. Via Heerenveen (2012-2014) belandde hij deze zomer bij AZ.

Gerelateerde artikelen