Sport22 apr '14 23:30

Sport in de Spits 22 april | Kaarten in verkeerde handen, Moyes weg en Atletico favoriet

Auteur: BNR Webredactie

Ajax vermoedt dat enkele kaarten voor Heracles-Ajax van komend weekend in handen zijn van supporters die betrokken waren bij het vuurwerkincident van afgelopen zondag tijdens de bekerfinale PEC Zwolle-Ajax,meldt sportredacteur Ivo van Haaren.

Ajax, de gemeente Amsterdam en de hoofdstedelijke politie besloten om die supporters te straffen door ze niet naar Almelo te laten gaan. In totaal zijn 400 supporters gestraft, maar de vraag of die allemaal vuurwerk op het veld hebben gegooid. Het is een lastige onderneming om boosdoeners te kunnen weren, aangezien supporters van Heracles hun seizoenkaart aan Ajacieden hebben verkocht. Vanavond is er in Almelo overleg tussen de betrokken partijen welke maatregelen te treffen.

De totale schade van afgelopen zondag ligt rond de 60.000 euro, maar kan nog oplopen. De KNVB probeert dit bedrag via Ajax te verhalen op de supporters die het gedaan hebben. Al met al is ook de kans dat Ajax-supporters in de toekomst weer welkom zijn tijdens de Klassieker een stuk kleiner geworden, aldus directeur de Kuip, Jan van Merwijk.

David Moyes moet veld ruimen bij United
United staat op de 7de plaats en heeft nog helemaal geen prijzen gepakt. Het team kwam in de Champions League niet verder dan de kwartfinale tegen Bayern München. Het is de eerste keer sinds 1995 dat het team zich niet plaatst voor CL en wellicht voor het eerst sinds 1990 geen Europees voetbal. Moyes had een contract voor 6 jaar en krijgt nu 1 jaarsalaris mee.

Eerste CL-halve finale tussen Atletico Madrid en Chelsea
Atletico ontpopt zich als de verrassing van het seizoen. De ploeg is koploper in de Primera Division en was in de kwartfinale van de Champions League te sterk voor Barcelona. Als we de statistieken mogen geloven zijn de Spanjaarden vanavond in eigen huis zwaar favoriet. Het team verloor dit seizoen nog niet in CL en heeft nog nooit een thuisduel verloren tegen een Engelse ploeg. Thibaut Courtois, onder contract bij Chelsea, maar verhuurd aan Atletico, hield in 17 van de 28 officiële wedstrijden de nul.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen