Sport24 apr '12 22:53

Barcelona verliest glans, Chelsea in finale

Auteur: Karin Backx

Chelsea heeft dinsdagavond de titelhouder Barcelona uitgeschakeld in de halve finale van de Champions League. De ploeg uit Engeland speelde met 2-2 gelijk.

Barcelona moest in eigen kamp een 1-0 achterstand goedmaken tegen Chelsea. De club uit Engeland speelde vanaf de 37e minuut met tien man na een rode kaart voor aanvoerder John Terry.

Lionel Messi miste namens Barcelona kort na de rust een strafschop bij een stand van 2-1. Invaller Fernando Torres besliste de kraker in de extra tijd met de Engelse gelijkmaker (2-2).

Ramires
Voor Barcelona kwamen Sergio Busquets en Andres Iniesta tot scoren. In de extra tijd van de eerste helft maakte Ramires de kapitale tegentreffer.

Ibrahim Affelay keek dinsdag vanaf de tribune toe. De Nederlandse international is door trainer Pep Guardiola weer buiten de Spaanse wedstrijdselectie gelaten. Vorige week zat Affelay ook op de tribune.

Tweede keer
Barcelona trad met twee wijzigingen aan in vergelijking met de verloren wedstrijd in Londen. Verdediger Gerard Piqué en aanvaller Isaac Cuenca namen de plaatsen in van Daniel Alves en Adriano. Chelsea speelde met hetzelfde basisteam als vorige week woensdag.

Chelsea plaatste zich voor de tweede keer in de clubhistorie voor de finale, op 19 mei in München tegen de winnaar van het tweeluik tussen Real Madrid en Bayern München. In 2008 verloor de Londense ploeg in de eindstrijd van Manchester United via strafschoppen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen