Sport24 apr '12 17:46

Drogba is irritant, Balotelli irritanter en Völler het irritantst

Auteur: Pieter van den Akker

Drogba is irritant, Balotelli is irritanter en Rudi Völler is het irritantst.

Of 'ie vanavond speelt is nog onzeker, maar als hij speelt, kunnen we weer gaan turven: hoe vaak zal Chelsea-spits Didier Drogba vanavond naar de grond gaan in de wedstrijd tegen Barcelona? Hij kan goed voetballen, maar is ook vreselijk irritant.

Maar gelukkig voor de Ivoriaan is hij niet de enige, zo weet BNR-sportredacteur Corné Hendriks. "Ze zijn er in alle soorten en maten: irritante voetballers. Spelers die het bloed onder de nagels vandaan halen: óp, maar ook buiten het veld."

Excentriek
Samen met oud-trainers Aad de Mos en Robert Maaskant en voetbalcommentator Koert Westerman stelde BNR's Hendriks een lijstje samen met de meest irritante spelers ooit. Te beginnen met spits Mario Balotelli van Manchester City, die bekend staat om zijn voetbalkwaliteiten, maar nog veel meer om zijn gedrag. Maaskant: "Je mag excentriek zijn, maar er zijn wel grenzen. Die overschrijdt hij met regelmaat."

Dartpijlen gooien
Maaskant noemt wat voorbeelden van Balotelli's misdragingen: "Dartpijlen gooien naar jeugdspelers. En vuurwerk afsteken in een badkuip is natuurlijk ook niet het meest intelligente wat je kan doen."

Aad de Mos is het er volmondig mee eens: "Nog nooit vertoond op de aardbol met voetbal", zegt hij over Balotelli. "Iemand die zich zo misdraagt ten opzichte van tegenstanders, zijn coach, zijn club en de jeugd die zit te kijken: het is een schande voor het voetbal", vindt De Mos.

Handje aan zijn oor
Koert Westerman schiet een andere naam te binnen: Cristiano Ronaldo. "Dat gaan stáán bij een vrije trap. Kaarten vragen. Het juichen als hij eens een keer een doelpunt maakt. Dat handje aan zijn oor.. Hij zou eens goed moeten kijken naar Messi. Ook een heel erg goeie voetballer, misschien nog wel beter. Maar die dat soort dingen niet."

Völler spant de kroon
Toch is de Portugese sterspeler van Real Madrid niet de irritantste voetballer ooit, vindt Westerman. Wie wel? Rudi Völler. "Met dat matje in zijn nek en een héél vervelend Duits snorretje", merkt de commentator op. "Die was alleen maar bezig met vallen, kaarten aannaaien, mensen zonder dat de camera's het zagen beledigen, donkere voetballers op hun donker zijn aanspreken en zuigen: het spant de kroon."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen