Sport23 apr '12 23:10Aangepast op 24 apr '12 03:20

Spaanse regering sluit belastingdeal met voetbalclubs

Auteur: Thijs Baas

De Spaanse regering heeft een betalingsregeling getroffen met de LFP, de organisatie van de Spaanse voetbalcompetitie. Zo moet de totale belastingschuld van 750 miljoen euro van de voetbalclubs worden weggewerkt.


Druk
De Spaanse overheid voelt vanuit de Europese Unie de nodige druk om iets aan het probleem te doen, zeker nu het ook de eigen begroting op orde moet zien te krijgen. "Bij de LFP was totaal geen weerstand tegen de maatregelen. De competitie is zelf ook niet blij met de huidige situatie. Het beïnvloedt een faire competitie en gaat ten koste van hun reputatie en imago", meldt de Spaanse staatssecretaris van Sport, Miguel Cardenal.

Met het afbetalen van de belastingschuld zijn de Spaanse voetbalclubs nog lang niet uit de rode cijfers. Uit een onderzoek van de Universiteit van Barcelona, dat eerder deze maand naar buiten kwam, blijkt dat de clubs uit de Primera Division aan het eind van het vorige seizoen samen een totale schuld hadden van 3,53 miljard euro.

Real en Barcelona
Een jaar eerder was dat nog 3,43 miljard euro. De schuld van zowel Barcelona als Real Madrid ligt rond de 600 miljoen euro. Atletico Madrid staat voor meer dan 500 miljoen euro in het krijt, Valencia voor bijna 400 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen