Sport21 apr '12 22:04

Duitse titel weer naar Dortmund

Auteur: Marjan van den Berg

Met een 2-0-overwinning op Borussia Mönchengladbach, heeft Borussia Dortmund zaterdag de landstitel geprolongeerd in de Bundesliga.

In het met 80.000 toeschouwers volgepakte Westfalenstadion liet de thuisploeg zich niet verrassen door Borussia MGB. Ivan Perisic scoorde halverwege de eerste helft. Shinji Kagawa maakte in de 58e minuut de 2-0.

De overwinning was ruim voldoende voor het achtste landskampioenschap in de clubhistorie: met nog twee wedstrijden te spelen, heeft Dortmund een voorsprong van 8 punten op nummer 2 Bayern München.

Ruim voor het begin van de wedstrijd vierden de fans van Dortmund al feest. 's Middags leek de titel al binnen, toen Bayern bij Werder Bremen tegen puntenverlies aan dreigde te lopen. Maar dankzij een treffer van Franck Ribéry in de laatste minuut won Bayern alsnog met 2-1, zodat Dortmund een uur later toch nog aan de bak moest.

Robben
In de wedstrijd tussen Bayern en Bremen waren de camera's na het doelpunt van Ribéry gericht op Arjen Robben, die op de bank zat. Hij en Ribéry waren dinsdag met elkaar op de vuist gegaan. Robben trakteerde de Fransman op een applaus.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen