Sport9 jan '14 15:25Aangepast op 9 jan '14 15:48

Oranje oefent voor WK tegen Ecuador

Auteur: ANP Nieuws

Het Nederlands elftal speelt op zaterdag 17 mei een oefeninterland tegen Ecuador. Dat heeft de KNVB donderdag bekend gemaakt.

ANP
ANP

De confrontatie met Ecuador is de eerste van drie oefenwedstrijden die de ploeg van bondscoach Louis van Gaal in de voorbereiding op het WK speelt.

Het is nog onbekend waar de wedstrijd tegen het Zuid-Amerikaanse land wordt afgewerkt. Oranje speelt in de voorbereiding op het WK ook nog oefeninterlands op zaterdag 31 mei en woensdag 4 juni. De KNVB voert momenteel gesprekken met mogelijke tegenstanders. Op woensdag 5 maart opent Oranje het WK-jaar al met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk, in het Stade de France van Parijs. Dat duel begint om 21.00 uur.

Ecuador heeft zich als nummer 4 van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep voor het WK geplaatst. De ploeg van bondscoach Reinaldo Rueda, met daarbij mogelijk ook Renato Ibarra van Vitesse, speelt in Brazilië in groep E tegen Zwitserland, Honduras en Frankrijk.

Het Nederlands elftal oefende in de aanloop naar het WK van 2006 ook tegen Ecuador. Door een doelpunt van Dirk Kuijt won de ploeg van de toenmalige bondscoach Marco van Basten destijds in de Amsterdam ArenA met 1-0.

Gerelateerde artikelen