Sport14 sep '12 06:40

De Bakker maakt zich geen illusies

Auteur: Anne-Greet Haars

De Davis Cup-teams van Nederland en Zwitserland strijden dit weekend in het Amsterdamse Westerpark om een plek in de wereldgroep. Voor de tennisliefhebbers vooral ook een moment om Roger Federer in actie te zien.

Want het gaat deze Davis Cup natuurlijk maar om één man: Roger Federer. En uitgerekend de beste tennisser aller tijden begint de Davis Cup-ontmoeting tegen de man die op de weg terug is: Thiemo de Bakker.

“Het is aan de ene kant geweldig, maar aan de andere kant zal het natuurlijk een hele zware pot worden. Je zal heel goed moeten spelen; dan kan je hem het lastig maken. Ik denk dat het vergezocht is om te zeggen dat ik kan winnen”, vertelt De Bakker aan BNR’s sportredacteur Thomas Schuurman.

Twijfels
Vaak hebben kenners twijfels of De Bakker de discipline van het monotone tennisleven wel aan kan, maar na een hele slechte periode is hij op de weg terug. “Ik heb allang bewezen dat ik het topniveau aankan. Maar ik zal wat constanter moeten zijn. Het doel is om uiteindelijk terug te keren en ik denk dat ik dat binnenkort kan gaan doen.”

Doorgaan in mindere tijden
Vorige week won hij challengertoernooi van Alphen aan de Rijn en is daardoor in vier maanden tijd van plek 398 naar 159 gestegen. Dat is nog niet top, maar een stuk beter. “Ik heb er lang over gedaan, maar ben doorgegaan in de mindere tijden”, legt De Bakker uit.  

“Het duurt een tijd voordat je wordt beloond: het kan zomaar één of twee jaar duren. Terwijl je in die tijd wel volledig door moet gaan en ik denk dat ik nu heb gedaan.”

Schema
Vanmiddag opent Thiemo de Bakker dus tegen Roger Federer. Robin Haase speelt later in de middag in Amsterdam tegen Stanislas Wawrinka.     

Gerelateerde artikelen