Sport8 sep '12 22:50

Murray bereikt finale US Open

Auteur: Harmen Simon Teunis

De Britse tennisser Andy Murray heeft zich zaterdag als eerste geplaatst voor de finale van de US Open door in de halve finale met 5-7 6-2 6-1 7-6 (7) te winnen van de Tsjech Tomas Berdych.

Zondag speelt de olympisch kampioen in de finale tegen de winnaar van de partij tussen titelverdediger Novak Djokovic uit Servië en de Spanjaard David Ferrer.

Murray verloor in 2008 de finale van de US Open van Roger Federer. Eerder dit jaar bereikte Murray de eindstrijd op Wimbledon, maar ook daarin bleek de Zwitser te sterk. In 2010 en 2011 verloor de Schot ook de finale van de Australian Open, waardoor hij nog altijd wacht op zijn eerste grandslamtitel.

Harde wind
Beide spelers hadden zichtbaar veel last van de harde wind die door het Arthur Ashe-stadion blies. "De bal ging soms alle kanten op. Ik heb nog nooit in zulke omstandigheden gespeeld. En ik kom uit Schotland, dat zegt toch wel wat", zei Murray glimlachend. "Als dat in de finale weer zo is, kan het alle kanten op. Ik zal vanaf het eerste punt scherp moeten zijn."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen