Sport14 dec '11 07:38

Robin Haase wil naar de top 30

Auteur: BNR Webredactie

Net wel, of net niet. In tennis kan het veel schelen. Robin Haase kende een topjaar, al mogen we komend seizoen geen wonderen van hem verwachten.

Robin Haase is de grote favoriet om de Tennismasters, die dinsdag in Rotterdam zijn begonnen, te winnen. 2011 was voor Haase een topjaar; hij won in Kitzbühl voor het eerst een ATP toernooi en steeg naar de 45e plek op de wereldranglijst.

Masters
BNR-verslaggever Thomas Schuurman zocht hem op tijdens een training. Haase vertelde over de Tennismasters: "Heel belangrijk. Elk toernooi dat ik speel, wil ik graag winnen."

Haase beschouwt de Masters niet als het einde van het lopende seizoen, maar als het begin van het nieuwe seizoen. "Ik ben volop in training, heb mijn rust al gehad en ben al in voorbereiding voor het nieuwe seizoen."

Grand Slams
"Ik heb alle doelen gehaald die ik wilde halen", blikte Haase terug op het afgelopen jaar. "Ik heb een ATP-toernooi gewonnen, wat al lang niet meer door een Nederlander was gewonnen. In de vier Grand Slams heb ik het hartstikke goed gedaan: tweemaal tweede ronde en tweemaal derde ronde."

Gerelateerde artikelen