Sport2 jan '13 18:20Aangepast op 9 jan '13 00:31

Kale kalender maakt van 2013 karig sportjaar

Auteur: Thijs Baas

2013 wordt voor Nederland een karig sportjaar. Niet alleen bij gebrek aan internationale evenementen, maar ook door een tekort aan grote sportevenementen in eigen land.

De concurrentie is nou eenmaal groot, zegt Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF. "Er zijn natuurlijk heel wat landen die azen op grote toernooien met een aanzienlijke status, dus het kan ook wel eens zo zijn dat je een jaartje wat minder hebt."

Olympisch niveau
Maar met de gedoofde olympische ambities heeft het allemaal volgens Dielessen niets te maken. Integendeel: "We hebben altijd gezegd dat we Nederland wel op olympisch niveau willen brengen. Daar gaan we ook gewoon mee door, dus als we grote aansprekende internationale toernooien naar Nederland kunnen halen, dan zullen we dat niet laten."

Voor 2014 ziet het er dan ook alweer veel rooskleuriger uit, met een WK hockey in Den Haag en een WK roeien op de Bosbaan. In het kader van een strategische topsportevenementenkalender is in overleg met het kabinet Rutte-I gekozen voor een beperkt aantal toernooien. "Er staan 15 tot 20 topsportevenementen op de agenda die we graag naar Nederland willen halen, en daar hebben we dan ook het geld voor", zegt Dielessen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen