Sport11 jul '14 14:05Aangepast op 11 jul '14 16:39

Suarez verkast naar Barcelona

Auteur: BNR Webredactie

Voetballer Luis Suarez gaat naar FC Barcelona. De club heeft daarover een akkoord bereikt met Liverpool, waar de speler nu onder contract staat. Suárez kan voorlopig nog niet beginnen op z'n nieuwe plek: hij is tot eind oktober geschorst omdat hij een tegenstander beet tijdens de wedstrijd tegen Italië op het WK.

Wat Barcelona betaalt voor Suarez is niet bekendgemaakt.

Ajax en Groningen profiteren
De voormalige clubs van Suarez, Ajax en FC Groningen, kunnen een vergoeding tegemoetzien. Dat bevestigde een woordvoerder van Ajax vrijdag, zonder op de omvang van het bedrag in te gaan.

Ajax en Groningen krijgen in ieder geval een deel van de zogeheten solidariteitsvergoeding. Die bepaalt dat een club die een speler koopt 5 procent van de totale transfersom moet verdelen over de clubs waar die speler van zijn 12e tot en met 23e jaar onder contract heeft gestaan. Suarez speelde in het seizoen dat hij 20 werd voor Groningen en droeg daarna ruim drie seizoenen het shirt van Ajax.

Op basis van de in de Britse media gemelde transfersom van omgerekend 94 miljoen euro zou de vergoeding voor Ajax volgens de reglementen van de FIFA uitkomen op ruim 1,4 miljoen euro. Groningen zou mogen rekenen op 470.000 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen