Sport16 apr '14 22:58Aangepast op 17 apr '14 07:20

Manchester City is titelkoers kwijt

Auteur: ANP Nieuws

De nederlaag tegen Liverpool heeft Manchester City ook woensdagavond nog dwarsgezeten.

EPA
EPA

De nummer 3 van de ranglijst in de Premier League liet het in het inhaalduel met de degradatiekandidaat Sunderland opnieuw lelijk afweten: 2-2. De achterstand op Chelsea is nu 4 punten en op Liverpool 6. City heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrenten.

Overtuigend was het tegen de hekkensluiter allerminst, ook al opende Fernandinho de score al na 2 minuten. De Braziliaan rondde voorbereidend werk van de Argentijnse spits Sergio Agüero af. Die treffer leek heel lang genoeg voor de winst.

Niet onverdiend
Met nog iets meer dan een kwartier op de klok maakte Connor Wickham gelijk. Dat was niet eens onverdiend. De aanvaller bracht 7 minuten voor tijd de sensatie dichtbij door ook voor 1-2 te zorgen. Opnieuw was de kleine Italiaan Emanuele Giaccherini de aangever. Samir Nasri voorkwam de blamage voor City. De thuisclub betreurde het gelijkspel evenzeer als Sunderland, dat nog altijd een gat van 6 punten moet overbruggen naar de veilige 17e plaats.

Crystal Palace kan zich opmaken voor ten minste nog een seizoen op het hoogste Engelse niveau. Dat was te danken aan de knappe zege bij Everton: 2-3. De bezoekers kwamen in Liverpool door Jason Puncheon en met Scott Dann met 2-0 voor. Steven Naismith gaf de aanhang na een uur enige hoop. Cameron Jerome liet die echter weer verdwijnen. Het slotakkoord was van de Belg Kevin Mirallas.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen