Sport27 apr '12 11:28Aangepast op 27 apr '12 14:04

Guardiola vertrekt bij Barcelona [update]

Auteur: Karin Backx

Josep 'Pep' Guardiola houdt het na dit seizoen voor gezien bij Barcelona. De coach maakte zijn afscheid vrijdag in Camp Nou bekend, nadat hij zijn spelers eerder al over zijn naderende vertrek had ingelicht.

FC Barcelona-coach Josep Guardiola. EPA
FC Barcelona-coach Josep Guardiola. EPA

De 41-jarige succescoach stopt na vier seizoenen bij Barcelona. Hij zal zijn contract bij de Catalanen, ondanks verregaande pogingen van de club, niet verlengen.

Frank Rijkaard
Guardiola speelde tussen 1990 en 2001 263 wedstrijden voor Barcelona. Nadat hij in 2006 zijn actieve loopbaan beëindigde, werd hij coach van Barcelona B.

Kort daarna, in mei 2008, werd hij aangesteld als hoofdtrainer, als vervanger van Frank Rijkaard. Dat was een verrassing, omdat 'Pep' Guardiola nog maar 37 was en weinig ervaring had als trainer.

Real Madrid
Afgelopen zaterdag verloor Barcelona in eigen huis van aartsrivaal Real Madrid. Hierdoor lijkt het erop dat ze dit jaar de landstitel mislopen. Het verschil is nu zeven punten met nog vier wedstrijden op het programma.

Afgelopen dinsdag werd de club ook in de halve finale van de Champions League uitgeschakeld door de Engelse ploeg Chelsea. Guardiola gaf na afloop van die wedstrijd al aan goed na te gaan denken over zijn toekomst bij de club.

Opvolgers
Als opvolgers van de Catalaanse succescoach worden Ernesto Valverde, André Villas-Boas, Luis Enrique, Marcelo Bielsa en Laurent Blanc genoemd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen