Sport25 apr '12 23:29

Bayern München via strafschoppen naar finale

Auteur: Anne-Greet Haars

Bayern München heeft woensdagavond de eindstrijd bereikt van de Champions League. De Duitse ploeg schakelde in de halve finale Real Madrid uit na strafschoppen.

Na 90 minuten en de verlenging was de stand 2-1, evenals vorige week tijdens het eerste duel in München.

Finale
Bayern München speelt in de finale op 19 mei, uitgerekend in München, tegen Chelsea. De Engelse ploeg schakelde dinsdagavond verrassend titelhouder Barcelona uit.

Strafschop
Real Madrid leidde na een kwartier al met 2-0 door twee treffers van Cristiano Ronaldo. Arjen Robben herstelde het evenwicht in de stand over twee duels met een benutte strafschop in de 27e minuut. Nadien werd niet meer gescoord.

Missers
In de strafschoppenreeks begon Ronaldo met een misser (redding Manuel Neuer). Daarna stuitte ook Kaka op de Duitse doelman. Namens Bayern faalde Toni Kroos als eerste. Daarna stopte Iker Casillas ook de inzet van Philipp Lahm. Sergio Ramos knalde vervolgens hoog over waarna Bastian Schweinsteiger de Duitsers naar de finale voor eigen publiek schoot.

Vierde keer
Voor Bayern München is het de vierde finaleplaats in de Champions League. In 2001 wonnen de Duitsers de titel. Bayern triomfeerde ook drie keer in de Europa Cup voor landskampioenen, de voorloper van de Champions League (1974, 1975, 1976).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen