Sport6 dec '13 19:17

Tegenstanders Oranje: Chili

Auteur: Thijs Baas

Oranje sluit de groepsfase van het WK 2014 in Brazilië op 23 juni in São Paulo af tegen Chili.

Image

De Argentijn Jorge Sampaoli is bondscoach in zijn buurland. Sterspeler bij de Chilenen is Alexis Sánchez. Het land staat momenteel vijftiende op de wereldranglijst. De beste prestatie ooit op een WK was een derde positie in 1962.

Echte wereldtoppers,  zoals in het verleden Iván Zamarano en Marcelo Salas, heeft Chili niet meer. Maar met onder meer Barcelona-aanvaller Alexis Sánchez, Juventus-middenvelder Arturo Vidal en Eduardo Vargas van Grêmio herbergt de huidige selectie toch heel wat kwaliteit. 

Stabiel
Chili heeft dan ook een stabiele kwalificatie achter de rug en maakte onlangs grote indruk om Wembley door Engeland met 0-2 te verslaan dankzij twee doelpunten van Sánchez. De Chilenen zullen geen wereldkampioen worden, maar als het een beetje mee zit met de loting dan moeten we niet verbaasd zijn als ze de kwartfinale halen. 

Twente-speler Felipe Gutiérrez die het dit seizoen goed doet in de eredivisie zit wel vrijwel altijd bij de selectie, maar heeft geen basisplaats. Hij heeft nog ruim een half jaar om de Argentijnse bondscoach Sampaoli te overtuigen dat hij wél in het elftal thuis hoort.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen