Sport9 aug '12 15:28

Advocaten: geen olympische polonaise aan ons lijf

Auteur: Melvin Captein

Heel Nederland lijkt te genieten van de Olympische Spelen, maar zodra ze dichtbij komen wordt het sommigen teveel met de pret. Een advocatenkantoor in Den Bosch wil geen huldiging op hun stoep.

De komende dagen worden nog de laatste medailles gesprokkeld, maar daarna mogen de olympische helden zich op eigen bodem laten bejubelen. Maandag komt het Nederlandse team per trein aan in Den Bosch, waar de publiekshuldiging gepland staat. Klinkt gezellig, maar een advocatenkantoor aan het Stationsplein ziet er de lol niet van in. Via een kort geding dat vrijdag dient, probeert Koopman Van Steijn Advocaten de huldiging te voorkomen.

Werkdag schrappen
Volgens advocaat Hugo van Steijn zijn er in de gemeente andere plekken aangewezen als evenementenlocatie en is het Stationsplein daar niet geschikt voor. Hij vindt het vervelend dat de vergunning woensdag pas is afgegeven. De advocaat zegt veel last te hebben van de voorbereidingen. "Die vormen een lawaaiig geheel. Ik kan me niet concentreren en maandag kan als werkdag al helemaal worden afgeschreven."

Volgens een gemeentewoordvoerder is het onmogelijk het iedereen naar de zin te maken. "De afgelopen maanden hebben we met alle partijen overleg gevoerd, ook met het advocatenkantoor," zegt hij. "Het afgeven van de vergunning heeft zo lang geduurd omdat we hebben geprobeerd met iedereen zo maximaal mogelijk rekening te houden. Daar zit echter wel een grens aan.''

Plan B?
De woordvoerder wijst op het belang van het evenement voor de stad en de eenmalige, kortstondige duur ervan. Of er een 'plan b' klaar ligt voor het geval de rechter een streep door de vergunning zet, wil hij niet zeggen.

Een woordvoerder van NOC*NSF was vandaag in Londen nog niet op de hoogte van het kort geding. "Maar wij zijn ook geen partij in deze zaak. Wij hebben van de gemeente Den Bosch de verzekering gekregen dat de zaak met alle bedrijven en andere betrokken partijen zou worden geregeld. Wat ons betreft, gaat de huldiging in Den Bosch gewoon door.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen