Sport13 dec '11 13:56Aangepast op 13 dec '11 15:38

Politie toont beelden relschoppers Utrecht

Auteur: BNR Webredactie

Beelden van rellende supporters na de wedstrijd FC Utrecht - FC Twente worden dinsdagavond vrijgegeven. De gezichten van vijf verdachten worden onder meer vertoond in Opsporing Verzocht.

De beelden zijn dinsdagavond ook te zien bij de omroep RTV Utrecht en op politie.nl. Sinds de rellen bij stadion Galgenwaard op zondag 4 december zijn in totaal 12 relschoppers aangehouden. Na de wedstrijd dreven honderden FC Utrechthooligans de politie in het nauw.

Waarschuwingsstoten
De politie loste tijdens de rellen meerdere waarschuwingsstoten. Vijf agenten werden geraakt door stenen. De onrust begon al tijdens de wedstrijd, die korte tijd werd stilgelegd. De aanhang van FC Utrecht werd, kwaad toen supporters van FC Twente met vuurwerk gooiden.

Meer verdachten
Een team van 25 rechercheurs is met het onderzoek bezig. Volgens de politie zijn er veel beelden van de relschoppers beschikbaar. "Het zal niet bij deze vijf blijven", voorspelde een woordvoerder.

Onderzoek aanklager
De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd op 4 december. Dat heeft de KNVB dinsdag bekendgemaakt. Het duel werd kort voor rust stilgelegd door arbiter Reinold Wiedemeijer vanwege ongeregeldheden in het stadion. Er werd onder meer met vuurwerk gegooid.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen